Dom > Novosti > Sadržaj

POREĐENJE ICA I CMM

Jul 19, 2016


Kalibar je poseban alat proizvodi za kontrolu svih vrsta mehaničke veličine industrijska proizvodnja enterprise, koji je pogodan za masu proizvedene proizvode kao što su auto delova, zamijeniti profesionalni merne alatke kao što su klješta, priključite ica, postavite kazaljka, itd. Možete da napravite sledeće mere: ključ mogućnosti otkrivanja, karakteristični liniju za otkrivanje, funkcionalna rupu za otkrivanje i velike deformacije za otkrivanje oblasti tokom skupštine proces, Skupština prototip, rana faza funkcija koje se podudaraju sa otkrivanja i tako dalje. CMM pripada vrsta visoku preciznost merenja alat, skoro svih delova se mogu meriti, uključujući preciznosti kazaljka takođe potrebna podrška CMM. CMM je vrsta rasprostranjen mernih instrumenata, ali CMMs su generalno pogodne za merenje na mreži. Postoje neke razlike, ispod.

1. trošak. Jednokratna investicija od kazaljka je manja nego kod CMMs, ali mislim, dugoročno gledano, trošak CMM je niža od trošak ica. Kazaljka merenje treba napraviti modele svih izmerenih objekata, trošak je veoma visok. I CMM u kombinaciji sa fleksibilni inventar ima prednost da trošak u dugoročnom periodu, iako je inicijalna investicija je veći i koštao je određene dnevnik održavanja.


2. fleksibilna. Ica je vrsta opreme za delove ili Skupština posebne mere, uglavnom nisu fleksibilni. CMM u kombinaciji sa fleksibilni inventar izmeriti skoro sve vrste delove, fleksibilnost je vrlo dobro.


3. Measuring praktičnost. Pogodnost ica je vrlo dobro, koji samo treba da ih delove u dvoboj. CMM u kombinaciji sa fleksibilni inventar se osnovnih delova, moraju uspostaviti koordinatni sistem, program, itd., ali za merenje pogodnost, prenosni ruku mašina je uveliko zadovolji merenje praktičnost.


4. preciznost. Preciznosti inventar je generalno ±0,15-±0.2mm. Ako je sa Verniera caliper, nivo tačnosti zavisi od ±0,1 mm. CMM tačnost dostižu mikrona nivo generalno.