Dom > Rešenja > Sadržaj

Uticaj kalibraciju rezultata uzrokovana CMM sonda inspekcije

Sonda sistem je ključnu ulogu u tri koordinata merenje machine(CMM), koja se uglavnom koristi za merenje na površinu radnog komada. I ima zatvorenih odnos sa efikasnost i preciznost od tri koordinata merna mašina. Tamo gdje je nema više opcija za merenje glavu, postoji nema izvanredne funkcije CMM.

CMM sonda kalibracije ima dve glavne svrhe: primate nadoknadu prečnik Rubi pisaljke i uspostaviti odnos između drugog ugla precizno merenje pisaljke. Sonda za kalibraciju preciznost direktno utiču na preciznost kalibracije. U sondu kalibraciju, tri geometra koordinata merna mašina treba da pažnju na praćenje problema:

1. izaberite odgovarajući merenje pisaljke i proširenje, opšte koristi 4 * 30 pisaljke bez oznake tipa datoteke. Čvrsto instalirate pisaljke i sfera, obrisati na pisaljke i sfera od strane anhidrozne alkohol.

2. nakon kalibracije sonde, sonde za kalibraciju preciznost verifikacije treba da bude izvedena, odstupanje za proveru valjanosti programa ili nema poznate softver, sa više od 30 mm prsten ica i gage blok da formiraju kompletan set za proveru valjanosti.

3. za merenje brzine sonda kalibracije trebalo bi držati brzinom preciznost kalibracije. Pogotovo za one koje se koriste za dugo vremena ili često, kada se razlikuje merenje brzine sonda kalibracije, kompenzaciju prečnika i Rubi kugla prečnika razlikovati.

4. Ako rezultati kalibracije sonda je otkrio da je obrazac grešku veci, trebalo bi da razmotrite da li uzrokovana sledećih razloga ili ne: prvo, sonda ili sfera je nije izbrisano, trebalo bi da bude izbrisan nakon potvrdu ponovo; Drugo, sonda glavu je prestar, treba da bude zamenjena; Treće, normalnost vodič pruge ima velike promene, treba proveriti kroz preciznosti raseljavanje Kalibracija; Pa nadalje, air jastuk je blokiran, trebalo bi da se blagovremeno opere i prilagodio. Ako našao da je promer nije normalno, trebalo bi da razmotrite da li nije brisanje иistim ili sferi prečnik input je normalno.


Molim vas obavestite nas ako ima li pitanja ili savet

E-mail:overseas@cmm-nano.com