Dom > Rešenja > Sadržaj

Razlika između CMM i normalno merenja (II)

Oct 17, 2016

Položaj greške povezan je sa stvarni iznos faktora na promene elemenata mere. Kao merilo stvarne delove takođe ima oblik greška, stoga treba da simulira benchmark elemenata u konvencionalnim mernu jedinicu, koja se obično koristi na površinu dovoljno oblika.

Kada koristitetri koordinirati merna mašina, treba samo da izmerim nekoliko koordinata tačke na onom poslu, a onda paralelne greška može da se izračuna preko kompjutera. Merenje preciznost zavisi od preciznosti CMM, to nema nikakve veze s artefaktima mesta, tako da to više blizu stvarne situacije delova testirana.

Površinski merenje mogu biti podeljeni u dve vrste: jedan je teorija o na izmerenih površinski oblik je poznat, onda proceni stvarne površine, u stvari, to je često zahteva merenje zakrivljena površinski profil greške; Druga je teorija od površinskog zakrivljeni oblik je nepoznato, prema stvarnim izmerenih podacima, prikladno teorija površina. Konvencionalne metode se uglavnom koristi za prva vrsta postupka.

Tokom procesa merenja pomoću CMM, smo samo treba da postavite delove da se testira na radni sto, tačno pozicioniranje i poravnavanje, izmeriti nekoliko poena u režimu ručnog merenja i poređenje izmerenih rezultata sa teoretske konture.

Konvencionalne metode za merenje ima ne samo jadni repeatability, nego i niska efikasnost za merenje. Tri koordinata merna mašina je teže savladati nego konvencionalni merni instrumenti, ali to da merite geometrije veličinu i oblik u isto vreme. U poziciji grešku merna, ne moramo koristiti pomoćni uređaj za simulaciju odrednicu. Pored toga CMM je savisoka tačnost merenjai merenje efikasnost, što je imperativ u proizvodnji kvalitetne test.


Molim vas da mi javite ako quesrions li neki savet

E-mail adresa:overseas@cmm-nano.com