Dom > Rešenja > Sadržaj

Razlika između CMM i normalno merenja (I)

Sa razvojem moderne industrije, sa zahtevima oblik mehanički delovi više zakomplikovalo, onda takođe zahteva brzu i pouzdanu merenje metod saradnju.Tri koordinirati merna mašina (CMM)kao neka vrsta visoko efikasan preciznost, merni instrumenti, koje u skladu sa gore navedene uslove. Zbog toga je u širokoj upotrebi u proizvodnji mašina, instrument proizvodnje, Elektronska industrija i industrija aerodinamika i Nacionalne odbrane. Posebno je pogodna za merenje delova tela, umire, preciznost kasting, auto ljuske, delove motora, CAM i aviona upišite telo koje je sa prostora zakrivljena površinski delovi.

1. meru geometrijskih veličina i oblika

Mjerenje geometrije radnog komada veličine i oblika, konvencionalne metode je obično potrebno za nezavisno. Posebno u meru radnog komada oblika, ima tražeći zahtevima posla-komad. To će koštati mnogo više vremena nego stvarni mernu jedinicu, kao što je kada merenje planeness u tablet, moramo prilagoditi tri brzo površinski poena u iste visine kao tablicu.

Za razliku od konvencionalne metode, CMM istovremeno meriti veličine i oblika. Koordinirajte tri merna mašina pozdrave izmerenih objekta kao kolekciju od skupa diskretni poena. Prema izmerenih objekat i različite uslove, mere broj iz kolekcije diskretni nekoliko poena umesto izmerenih objekat, kroz u izračunavanju da biste odredili veličinu i oblik objekta. Pre merenje rad-komad, prvo je sonda kalibraciju da eliminiše uticaj greške zbog promenljivihuslov za zaštitu životne sredine. A onda, prema dizajn osnova artefakti ili proces benchmark, moramo pogledati za rad-komad koordinatni sistem. Nije obavezan za rad-komad Pogledaj ga i prilagoditi, treba da nastavi rad-komad samo ostati stabilna.


Molim vas obavestite nas ako ima li pitanja ili savet

E-mail adresa:overseas@cmm-nano.com